Omletes tikai ar olas baltumu nav tās garšīgākās, turklāt tās nesniedz visas vajadzīgās uzturvielas. Ilinoisas Universitātes profesors un uztura speciālists Ph. D. Donalds K. Leimans norāda, ka nav jēgas atteikties no uzturā esošā holesterīna, jo tas ir vajadzīgs veselīgam holesterīna līmenim asinīs un sirds veselībai.
Daudzu gadu garumā ekspertu zināšanas par sirds slimību novēršanu tika balstītas uz 1940. pētījumu, kurā augsts holesterīna līmenis tika sasaistīts ar lielāku sirds slimību un sirdslēkmes risku. Tāpēc, lai mazinātu holesterīna līmeni asinīs, mediķi ieteica samazināt holesterīna līmeni, kas tiek uzņemts ar pārtiku, piemēram, veselām olām.
Tevi arī varētu interesēt
Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu, kāpēc ir vērtīgi ēst olas dzeltenumu!
Tevi noteikti interesēs
- Talsu kasiere nosauca 10 produktus, kurus pati vakaros lielveikalā nekad nepērk – un izskaidroja, kāpēcby Sandra Vīgante
- Atklāta detalizētāka informācija par “Latvijas bagātākā pensionāra” pensiju; arī citi turīgākie saņem ievērojamas summasby Rinalds Bergmanis
- Kā šobrīd klājas leģendārajam aktierim Uldim Dumpim: ”Citas dienas ir pat ļoti grūtas”by Sandra Vīgante