Omletes tikai ar olas baltumu nav tās garšīgākās, turklāt tās nesniedz visas vajadzīgās uzturvielas. Ilinoisas Universitātes profesors un uztura speciālists Ph. D. Donalds K. Leimans norāda, ka nav jēgas atteikties no uzturā esošā holesterīna, jo tas ir vajadzīgs veselīgam holesterīna līmenim asinīs un sirds veselībai.
Daudzu gadu garumā ekspertu zināšanas par sirds slimību novēršanu tika balstītas uz 1940. pētījumu, kurā augsts holesterīna līmenis tika sasaistīts ar lielāku sirds slimību un sirdslēkmes risku. Tāpēc, lai mazinātu holesterīna līmeni asinīs, mediķi ieteica samazināt holesterīna līmeni, kas tiek uzņemts ar pārtiku, piemēram, veselām olām.
Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu, kāpēc ir vērtīgi ēst olas dzeltenumu!
Tevi noteikti interesēs
- “Gaidiet rudeni!”: dziedātājs un TV šovu vadītājs Lauris Reiniks paziņo brīnišķīgus jaunumus (video)by Laura Blūma
- Krāpnieki mēģināja apmānīt manu vecmāmiņu, taču viņa viņiem deva smagu mācībuby Sandra Ločmele
- Astrologs Kristaps Baņķis brīdina par bīstamiem notikumiem Latvijā un pasaulē 27.aprīlīby Laura Blūma