Omletes tikai ar olas baltumu nav tās garšīgākās, turklāt tās nesniedz visas vajadzīgās uzturvielas. Ilinoisas Universitātes profesors un uztura speciālists Ph. D. Donalds K. Leimans norāda, ka nav jēgas atteikties no uzturā esošā holesterīna, jo tas ir vajadzīgs veselīgam holesterīna līmenim asinīs un sirds veselībai.
Daudzu gadu garumā ekspertu zināšanas par sirds slimību novēršanu tika balstītas uz 1940. pētījumu, kurā augsts holesterīna līmenis tika sasaistīts ar lielāku sirds slimību un sirdslēkmes risku. Tāpēc, lai mazinātu holesterīna līmeni asinīs, mediķi ieteica samazināt holesterīna līmeni, kas tiek uzņemts ar pārtiku, piemēram, veselām olām.
Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu, kāpēc ir vērtīgi ēst olas dzeltenumu!
Tevi noteikti interesēs
- Stipras lietusgāzes, vertikāls zibens: no kā jāuzmanās “tropisko” lietusgāžu un pērkona negaisu sezonāby Sandra Vīgante
- Uz noteiktiem šoferiem tiks vērsta lielāka uzmanība – CSDD ziņo par stingrākiem sodiemby Rinalds Bergmanis
- Kā pašu spēkiem izmainīt hortenziju krāsu: no spilgti rozā līdz debesu zilaiby Laura Andersone