Omletes tikai ar olas baltumu nav tās garšīgākās, turklāt tās nesniedz visas vajadzīgās uzturvielas. Ilinoisas Universitātes profesors un uztura speciālists Ph. D. Donalds K. Leimans norāda, ka nav jēgas atteikties no uzturā esošā holesterīna, jo tas ir vajadzīgs veselīgam holesterīna līmenim asinīs un sirds veselībai.
VIDEO:
Daudzu gadu garumā ekspertu zināšanas par sirds slimību novēršanu tika balstītas uz 1940. pētījumu, kurā augsts holesterīna līmenis tika sasaistīts ar lielāku sirds slimību un sirdslēkmes risku. Tāpēc, lai mazinātu holesterīna līmeni asinīs, mediķi ieteica samazināt holesterīna līmeni, kas tiek uzņemts ar pārtiku, piemēram, veselām olām.
Tevi arī varētu interesēt
Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu, kāpēc ir vērtīgi ēst olas dzeltenumu!
Tevi noteikti interesēs
- Ziemas būs aptuveni mēnesi, bet vasaras — vismaz četrus: klimatologs pastāstīja, ko varam sagaidīt
- Bagātīgas Ziemassvētku kaktusa ziedēšanas noslēpums: eksperti skaidro, kā un kad to pareizi laistīt
- “Viņš jau ļoti, ļoti sen to ir pelnījis!”: izziņoti jaunumi saistībā ar Maestro Raimondu Paulu:
- Decembris 2025: katras Zodiaka zīmes visveiksmīgākā diena
- No 2026.gada daļai Latvijas mobilo sakaru klientu rēķinos parādīsies neierasts pakalpojuma ieraksts: zināma arī maksa
- Sveces glītos stikla traukos: vai iespējams saglabāt traukus un kā iztīrīt no tiem izdegušo vasku







