Omletes tikai ar olas baltumu nav tās garšīgākās, turklāt tās nesniedz visas vajadzīgās uzturvielas. Ilinoisas Universitātes profesors un uztura speciālists Ph. D. Donalds K. Leimans norāda, ka nav jēgas atteikties no uzturā esošā holesterīna, jo tas ir vajadzīgs veselīgam holesterīna līmenim asinīs un sirds veselībai.
Daudzu gadu garumā ekspertu zināšanas par sirds slimību novēršanu tika balstītas uz 1940. pētījumu, kurā augsts holesterīna līmenis tika sasaistīts ar lielāku sirds slimību un sirdslēkmes risku. Tāpēc, lai mazinātu holesterīna līmeni asinīs, mediķi ieteica samazināt holesterīna līmeni, kas tiek uzņemts ar pārtiku, piemēram, veselām olām.
Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu, kāpēc ir vērtīgi ēst olas dzeltenumu!
Tevi noteikti interesēs
- Mana Rīgas dzīvokļa kaimiņiem nav domofona, tāpēc viņu viesi zvana man: nolēmu beidzot rīkotiesby Rinalds Bergmanis
- 90% cilvēku to gatavo nepareizi: šefpavārs dalījies ar recepti, kā patiešām ir jāgatavo garšīgi kartupeļi (+ VIDEO)by Laura Andersone
- Gluži kā “sarkana lupata”: kādus automobiļus likumsargi aptur visbiežāk, pat intensīvā satiksmēby Sandra Vīgante